top of page
  • Yazarın fotoğrafıalin tülin akgül

Yeni Trend: Skin Minimalism

Geçtiğimiz yıllarda dünya evlere kapandığında, sanal bir toplantıdan önce makyaj yapmanız gerekmiyorsa, çoğumuz sutyenlere, pantolonlara ve günlük makyaj rutinimize veda ettik. Güzellik endüstrisi, ağır makyaj rutinlerinden dışarı çıkmak için minimum düzeyde çaba göstermeye doğru bir trend değişikliği gördü. Özetle, skinimalizm makyajı şudur: minimum miktarda makyaj yapmak ve doğal güzelliğinizi kucaklamak; bir başka deyişle cilt bakımında sadeleşme!

Peki, en çok ihtiyaç duyduğunuz noktalarda kapatıcılık sağlayan ve aynı zamanda cildinizi mümkün olduğu kadar açıkta bırakmanıza izin veren ürünler hangileri? Skinimalizmin ne olduğunu ve sizin için doğru olup olmadığına bakalım!


Skinimalizm, güzellik rutininizi düzene sokmak ve doğal bir görünüm elde etmek için daha az ürün kullanmakla ilgilidir. Skinimalizm genellikle birden çok işe yarayan makyaj ürünleri kullanmaya benzer.


Less is More "Az Çoktur" Görünümü

Karantina sırasında katmanları atarak doğal benliğimizi kucakladık ve birçok kadın cildine nasıl baktığına daha yakından bakmaya başladı. Skinimalizmi benimseyecekseniz, başlamanız gereken ilk yer yüzünüze bakmaktır. Daha pürüzsüz ve parlak bir görünüm elde etmek için ihtiyacınız olan her şey, size uygun bakım ürünlerini seçmekle başlar. Harika bir cilt bakımı rutinine sahip olmak, yüzünüzü daha fazla ortaya çıkarmaya ve skinimalizm görünümünü benimsemeye hazırlayacaktır!


Cilt Bakımı ile Skin Minimalism görünümü nasıl elde edilir?

Skinimalizm ile cilt bakımı tarihe mi karışıyor? Elbette hayır. Cildimize uygun, kaliteli ve etkin ürünler ile cilt bakımı yapmayı tabii ki aksatmıyoruz. Ancak ihtiyacımız olandan fazlasını tüketmekten, gece-gündüz ayrı ayrı uyguladığımız onlarca üründen artık uzak duruyoruz. Kısacası bakımdan bütünüyle uzak durmuyoruz, yalnızca sadeleştiriyoruz.


Öncelikle cildimizin ihtiyacı olmayan ekstra ürünler ile bakım yapmayı rafa kaldırıyoruz. Bu noktada her cildin farklı ihtiyaçlara sahip olduğunu da göz ardı etmemek gerek. Cilt probleminize göre kullandığınız ürünlerin miktarında azalma ya da artma olabilir. Bunun yanı sıra her cilt tipi için kullanılması elzem bazı ürünler mevcut. Ancak cilt bakım rutininde, cildinizin her daim temiz ve nemli kalması gerektiğini de hiçbir zaman unutmamak gerekiyor.


Temel bakım ürünleri dışında cildinize ihtiyaç duyduğundan fazlası ile yüklenmek hem gereksiz, hem de olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Üstelik bu yeni anlayış doğrultusunda fazla gayret sarf etmeden, vaktimizi boşa harcamadan daha etkili sonuçlar elde edebiliyoruz. Özetle skinimalizm, cilt bakım rutinini bazen aksatanları ve her zaman gerekli motivasyonu bulamayanları sevindirecek bir trend olacak.

Skin Minimalism size göre mi?

Cildinize ne kadar çok yatırım yaparsanız, onu o kadar çok göstermek isteyeceksiniz! Ve geçen yılı olabildiğince az makyaj yaparak geçirdiğimiz için, skinimalizm kalıcı bir trend.


Skin trendi uzun süre kalacağa benziyor. Bu sizin için doğru görünümse, mükemmel cilt bakımına yatırım yaparak başlayın. Yüzünüzü kucaklayın, banyo dolaplarınızı düzenleyin ve doğal güzelliğinizi örtecek değil, gösterecek ürünleri seçin.



27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page