top of page
  • Yazarın fotoğrafıALİN

Titreşimli Masaj Uygulamalası: G5

Salonlarda uygulanan bölgesel inceleme cihazlarına devam ediyorum

Sunu bilmenizde yarar var bölgesel zayıflama inatçı yağların bulunduğu bölgelere yoğun kan akışı ve uyarı veren cihazlar diyet sırasında sizin o vücudun yağ rezervlerini yakması için yönlendiren etkiler sağlar..

Sizlerin diyet ve spor özellikle bol su tüketmesiyle kilo kaybı olur ..

Bu konuda anlaştıysak en çok bilinen ve uygulanan cihazla devam ediyorum

Titreşimli Masaj Uygulaması

Buna en bilinen cihaz G5 cihazıdır

G5 Masaj,bir terapistin elle yapabileceğinden çok daha derine inen mekanik bir masaj cihazıdır. Bu yüzden uygulayan kişinin eğitim almış dolaşım sistemini lenf çıkışlarını bilen biri olması gereklidir.

Masaj başlığı, döner hareketlerle dönme hareketi yaparken belirli bir basınçla ve dairesel hareketlerle vücuda masaj yapılır .Kişinin vücuduna ve amaca yönelik farklı kafalar kullanılarak yapılır.

Özellikle G5 dolaşımı rahatlattığı için selülite iyi geldiği bilinir.Ayrıca dirençli yağlanmaları ortadan kaldırmak amacıyla tercih edilen G5 masajı bu konuda etkili sonuçlar verebiliyor. Bu yöntem sayesinde karın, popo, basen bölgelerinde görülen yağlanmalar verilen titreşimler sayesinde yıkılmaya çalışılır.

Amaç sorunlu bölgelerde kan akışını hızlandırmak enerjiye dönmesini sağlamak ve bacaklarda dolaşımı rahatlatarak selülitli görüntüyü azaltmaktır.

Titreşim kaslarda biriken ödemin ve laktik asidin atılmasını sağlar ve kan akışını hızlandırdığı için spazm tedavilerinde de kullanılabilir. Özellikle spor yapanlara masaj etkisiyle iyi gelir.

Titreşimle Isınan bölgede kaşınma olabilir.

Kişinin vücudu eğer çok hassassa ya da Kontrolsüzce baskılı yapılırsa ilk seanslarda morarma yapabilir ama bunun etkisi geçecektir. Devam ederse uygulama bırakılmalıdır.

En büyük hata başlanılan titreşim ve gücü çoğaltmaktır. Bu uzun süreli uygulamada cildin gerginliğinin bozulmasına sebep verebilir

Kimlere uygulanır: dokusu sıkı gergin, ödem sorunu olan, gençler, sürekli oturan dolaşımı iyi olmayan, zayıf ama selülit sorunu olan basen ve kalça yağ birikimi olanlar, popo düşüklüğü olanlar, hafif sarkma sorunu olanlar, Ağır spor yapanlar kas spazmı için

Kimler uygulatamaz, kesinlikle Vasküler sorunu olan kişiler. Regl döneminde olan kadınlar, Kendisine kanser ve de emboli teşhisi konulan kişilere de titreşimli masaj yapılmamaktadır.

Fıtık sorunu olanlar ve protezi olanlar

G5 hangi bölgelere yapılır?

Yaygın olarak bel, kalça, üst bacak ve kol bölgelerinde tercih edilmektedir. Uygulama sırasında özel bir krem bölgeye uygulanır ve özel eğitimini almış olan bir uzman tarafından uygulanır. Bu özel krem sayesinde yağ yakıcı etki artırılmaktadır

Haftada 2 seans olmak üzere amaca yönelik en fazla 30dk tüm vücuda uygulanmaktadır..

Selülit için bacaklara ortalama 20 dk yeterli olur.. Toplamda 10-12 seans yapılır ama unutulamamalıdır ki devam seanslarıyla vücuda haftada bir masaja devam etmek daha kalıcı sonuçlar verecektir.

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page