top of page
  • Tülin Kök

Peki Sizin de Demir Eksikliğiniz Olabilir mi?

Güncelleme tarihi: 13 Eki 2022




Hep söylediğim bir şey var, Cildinizin daha canlı, daha parlak, sorunsuz pürüzsüz olmasını istiyorsanız kan değerlerinizin önemi büyük.

Demir eksikliği cilt sorunlarına sebep oluyor.

Bunlardan bazıları; Göz altı morlukları, beyaz yada sarı bir cilt, mat cansız soluk görünmesi gibi ciltteki belirtilerdir. Aynı zamanda geçmeyen sivilce izleri, zor iyileşen yaralar da bu belirtilere dahil.

Çünkü Demir mineralinin insan vücudundaki başlıca görevi oksijen taşınmaktır. Tüm vücuda oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin üretiminde kullanılan demir, aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sistemi için de çok önemli bir role sahiptir. Demir eksikliği durumunda vücudunuz yeterli sayıda kırmızı kan hücresi üretemez.

Bakım için geldiginizde bu gibi solgun cilt sorununuz varsa bir de yorgunluk, halsizlik hissi, huzursuz uyku, konsantrasyon bozuklukları gibi şikayetleriniz varsa bir kan testi yaptırın derim.


Çünkü bir çok sorunuzun sebebi demir eksikliği olabilir ve yapacağımız cilt bakım etkisinide yükseltir. Kanla beslenen kan değerleri güzel bir cilt, her zaman parlar ve canlı görünür.

Peki sizin demir eksikliğiniz olabilir mi?

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page