top of page
  • Yazarın fotoğrafıALİN

Nedir Bu PH Değeri? Gelin Öğrenelim!


Cildimize uygun temizleme ürünü cildinizin PH değeri için önemlidir. Nedir bu PH değeri dersek. Bunu hep duyarız! PH 5.5 bu cildimizin asidik değeridir. Yani cildimizin bir koruyucu asidik tabakası. Nem ve yağ ile oluşturulan bu tabaka cildimizi belirli değerdeki zehiri bile nötrleştirebilecek bir yapıdadır.

Eğer bu tabaka çok düşükse cilt her şeye tepki verebilir. Polen, bitki özleri ya da uygun olmayan kremler, tonikler gibi. Kuru ciltler bu anlamda çok hassas olabiliyorlar ve yağlı ciltler de tabi daha az hassasiyet gösterebiliyor..

Peki temizlerken bu değeri tutmamız neden önemli dersek.

Eğer PH çok yüksek bir ürünle mesela sabunla yıkarsak ilk önce hissettiğimiz duru ve gergin bir his olur ve bol bol köpürtürken cildimizi iyice temizlediğimizi düşünürüz. Ama bu cilde yaptığımız en büyük kötülük olur. Çünkü sabunun yüksek PH’ le kendi cildimizin değerini ortadan kaldırıyoruz yani savunma kalkanını kaldırmış oluyoruz. Kuruladığımızda cildimizin hissettiğin o gerginlik hissi bize mutluluk verse de cilt altına su sinyali gönderiyor. Savunmasız kaldık tekrar yağ ve nem tabakasını oluşturmam gerek. Yağ katmanına iletilen bu sinyal ile alt tabakadan yağ üretmeye ve hücrelerin suyunu kullanarak bu tabakayı tekrar oluşturmaya çalışıyor…! Yani siz o temizlik duygusuyla yatağa yattığınızda sabah kadar cildin yağ ve nemini kullanarak o koruyucu kalkanı tekrar oluşturmaya çalışıyor.

Her ne olursa olsun cildin kendini yenilerken ki alış verişinde yardımcı olacak bir krem sürülmesi de önemli. O sebeple bir cilt uzmanının cildimize uygun temizleme ürünü belirlemesi çok önemli.

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page