top of page
  • Yazarın fotoğrafıalin tülin akgül

Kılların Vücudumuzdaki Görevleri

Kadın olsun erkek olsun hepimizin ortak sorunudur kıllanmak...

Vücudumuzun belirli yerlerinde ergenlikte çıkmaya başlayan kılların aslında bir görevi vardır hormonal dengeyi sağlamak ve bazı bölgelerde mukozayı korumak ve en önemlisi vücudumuzun ısı dengesini sağlamaktır.


Her bir bölgemizdeki kılların bulundukları bölge ile ilintili görevleri bulunur

Bu görevleri duyduktan sonra lazer epilasyon yaptırmayı yada yok her ne şekilde olursa olsun yok etme isteğinizi bir kez daha düşüneceksiniz.

Gelin kısaca yerlerine göre görevlerine bi göz atalım ve beraber temizlemeli mi temizlememeli mi bulalım.

Saçımızdaki kılların yani saçlarımızın genel görevi, başımızı kışları soğuk havadan; yazın ise direkt güneşten korumaktır.

Saçları dökülen kişileri düşünürsek demek ki saçsızda yaşanabiliyormuş

Güzellik algısı haricinde görevi göreceli J kellerde seksi olabiliyor hem.

Burun kılları


Saçtan sonra en yoğun kılların bulunduğu yerdir. Burnumuzdaki kıllar bir tür klima görevi de görür. Özellikle kışın burnumuzdan nefes alırken; aldığımız soğuk havanın direkt ciğerlere gitmesi sağlığımız için bir tehlikedir fakat burnumuzdaki kıllar bu havayı ısıtarak ciğerlerimize gönderdiği için bizleri korumuş olur. Demek ki uzunları kesebiliriz yada burun ucuna doğru uzayan görünen dışarıda kalanları aldırabiliriz ama iç kısımları aldırmak doğru değil

Göz çevresinde kirpik ve kaşlar olmak üzere iki farklı kıl grubu bulunuyor. Kirpikler, gözlerimizi toz ve yabancı cisimlerden koruyor. Ayrıca kirpikler, gözümüze doğru gelen cisimlere karşı ani refleks göstererek gözlerimizi kapatmamızı sağlar (parmağınızla deneyebilirsiniz).

Kaşlarımız ise, yağmur ve ter gibi sıvıların direkt gözümüze ulaşmasını engelliyor Ayrıca kaşlarımızın iletişim yönünden de bizlere çok büyük katkısı bulunuyor. Birçok jest ve mimik; kaşlar yardımıyla dile gelmektedir.

Kaş göz gerisi söz diyerek şekillendirip ifadeyi güzelleştirme amacıyla etrafı temizlenip şekil verile bilinir. Kesinlikle kalması gerek hatta ne kadar gür ne kadar sık o kadar güzel.

Kulak kıllarımızın da görevi kısmen burun kıllarımızın görevleri ile benzerdir. Hassas bir yapıya sahip olan kulaklarımız, kulak kılları sayesinde belli bir ısıya ulaşırken; kulağımıza girebilecek toz parçaları da kulak kılları sayesinde engellenmiş olur.

Gene burada diyorum ki dışarıya doğru fışkıranları alıp temizletmek görsel olarak cok doğru ama içeriye doğru olanları incelerini almayacak şekilde cımbızla temizleyebilirsiniz yada makine ile trimlenebilir ama ağda ile komple temizlemek yada yakmak kulak derisinde hassasiyete ve enfeksiyona acık hale gelmesine kasıntı yapmasına sebep olabilir dikkatli olmakta fayda var.Bilmeniz gereken ince tüyler görevlerine devam eder bizi rahatsız eden kalın uzayan olanları almak kafidir.

Birçok insan koltuk altı ve genital bölgedeki kılları istenmeyen kıllar olarak tanımlar. Her ne kadar toplum arasında bu bölgedeki kıllar istenmeyen şeklinde ifade edilse de bu kılların da birer görevleri olduğunu unutmamalıyız.

Koltuk altındaki kıllarımızın temel görevi, ısıyı tutarak hassas olan akciğerlerimizi soğuktan korumaktır. Ayrıca tahrişe müsait olan koltuk altı bölgemizi tahrişten koruyan da kıllardır.tek sorun koku salan epokrin ter bezleri koltuk altı kıllarının etrafındaki yağ diplerinden salgılanır ve buda kukuya sebep olur koltuk altı kıllarını almamızın sebebi temizlik güzellik hijyen olsada bu sorunu gidermek için temizle gitsin J

Genital bölgedeki kıllara gelecek olursak; özellikle kadınlarda vajinal bölgeyi toz ve bazı mikroplardan koruma görevi kıllardadır. Anüs bölgesindeki kılların da görevi bu durumdan farklı değildir. Yine hem erkek hem de kadınlarda bu bölgedeki kılların bulunma sebebi, genital bölgeyi belli bir ısı seviyesinde tutmak ve sürtünmeyi azaltarak tahrişi önlemektir.

Kollarımızda, bacaklarımızda, sırtımızda ve vücudumuzdaki diğer tüm kılların temel var olma sebebi vücut ısımızı dengelemektir. Özellikle kıllar, vücut ısımız düştüğünde dışarıdan ısıyı kapıp vücudumuzu ısıtma görevi görmektedir. Yine kıllarımız yazın vücudumuzu direkt güneş ışığından koruma görevi görür.

Hani üşüdüğümüzde tüylerim diken diken oldu deriz ya bunun sebebi vücudumuzu kaplayan ince tüylerdir ve havanın soğuduğunu ve ısıyı korumak için vücudun yağ tutması gerektiğini iletir vücuda .Bir tür iletici görevi görürler aynı şekilde sıcaklığı da ileterek melanin üretmesi için vücudu uyarır.

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page