top of page
  • Yazarın fotoğrafıalin tülin akgül

Erkeklerin Gençlik Sırrı

Erkekler, bu blog yazımın amacı sizlere ne kadar şanslı olduğunuzun farkında olmanızı sağlamak için hazırlandı. Erkeklerin kadınlara oranla birçok avantajı var. Kas kütleniz daha fazla olduğu için enerji daha hızlı yakılır ve kilo vermeniz daha kolay olur. Ayrıca, selülit gibi bir problemle karşılaşmanız neredeyse imkansızdır. Ancak, bir de cilt gençliği konusu var ki, bu konuda da siz erkeklerin avantajlı olduğunu söylemek mümkün. Nasıl mı? Yazımın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.



Erkeklerin pürüzsüz cilt sırrı: Tıraş olmak !

Fark ettiyseniz, erkeklerde gıdıda sarkma, yanaklarda kırışıklık gibi durumlar kadınlara göre daha az görülür. Bunun sebebi tıraş olmanız. Tıraş olunan bölge her zaman pürüzsüz göründüğünü fark etmişsinizdir. Çünkü tıraş olmak cilt üzerinde biriken ölü deriyi alır, bu da bir tür peeling etkisi yaratır. Tıraş olunan bölgelerde yenilenme daha fazla olarak hep sıkı ve diri kalır. Bir diğer etki ise eğer bir yetişkin erkek gün aşırı tıraş oluyorsa, tıraş olurken yaptığı ağız hareketleri, boynunu kaldırması, sağa sola dönerek rahat tıraş olmak için yaptığı hareketler, bir tür cilt jimnastiği görevini görür.


Başka bir yazımda bahsettiğim AOX hareketlerini düşünün, erkekler bu hareketleri her tıraş olduklarında yapıyorlar. Bu yüzden sarkma, gevşeklik gibi durumlar erkek cildinde kadınlar kadar erken başlamıyor. Lakin erkekler çok da şanslı olduğunuzu düşünüp ipleri bırakmayın çünkü tıraştan sonra yaptığınız hatalar var. Aslında onlara dikkat ederseniz çok daha sağlıklı bir cilt yapısına kavuşursunuz. Tıraştan sonra önemli olan ciltte oluşan kızarıklık, tahriş, pullanma gibi sorunlara karşı kullanılması gereken cilt tipine ve hassasiyetine göre uygun bir cilt kremidir. Eskiden beri alışılagelmiş mikrobu öldürür diye sürülen kolonya, alkol gibi solüsyonlar ciltte tahrişi artırarak kurutur. Eğer kesik ya da kanayan bir yer varsa, lokal olarak o bölgeye kurutucu uygulanmalı, tüm cilde değil. Tıraştan sonra cildi yumuşatıcı krem uygulanmalı, hatta bunu tüm yüzünüze yayarak günlük bakımınızı tamamlamış olursunuz.


Traş için doğru zaman nedir ?

Erkeklerin en büyük çıkmazı sanırım "duştan önce mi, yoksa duştan sonra mı tıraş olunur?" sorusu! Cevap veriyorum: en doğrusu duşta tıraş olmak... Yani duşa girdiğinizde, sürün köpüğünüzü, ooh mis gibi tertemiz çıkın, çünkü tıraştan sonra illaki o kıllar bir yerlerinizde kalıyor. Duşa girin, azıcık sıcak suyla cildinizin yumuşaması yeterli zaten, sonra tıraşınızı olun ve misler gibi yıkanıp temizlenip çıkın ve kreminizi sürün. Erkekler için, tıraşınızı olun, genç kalın, dersem yanlış olmaz :) Ama lütfen bayanlar, sakın yüzünüzü tıraşlamaya kalkmayın, sonra bu kıllardan nasıl kurtulacağım diye epilasyona koşarsınız. Benden söylemesi.


15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page