top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıalin tülin akgül

BAHARDA BÄ°ZE NE OLUYOR?


Bahar geldi, yapraklar yeşilleniyor, cildimiz çiçek açıyor. Tüm kış boyunca cildimiz, kendini soğuktan korumak için yağ tutarak, ısıtarak ve koruyarak çalıştı. Şimdi kabuk değiştirme zamanı geldi. Dışarıdaki sıcaklık ve nem seviyesi arttıkça, cildimiz derinlemesine temizlenmeli ve kış boyunca yavaşlamış olan metabolizmamızı hızlandırmalıyız.


Doğal olarak, cildimiz zaten bunu kendi kendine yapıyor ancak bizim de buna biraz yardımcı olmamız gerekiyor. Öncelikle, kışın kullandığımız zengin içerikli kremler yerine nem içeriği yüksek, hafif kremler kullanmalı ve mutlaka güneş koruyucu kullanmalıyız.



Cildimizde neler oluyor?

İlk bahar döneminde vücut yenilenirken, ufak tefek sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bunlardan başlıcaları tırnak batmaları, diş problemleri, alerjiler, deride döküntü ve pullanma, saç derisi sorunları, kemik ağrıları, kıl dönme sorunları, sivilce, yüzde egzama ve sırtta akut sivilceler gibi.


Bunlar, cildimiz ve vücudumuzun bakım istediğinin işaretidir. Bu dönemde, vücudumuz yağ tutmayı bırakarak kilo vermemize olanak sağlar ve bu da pozitif bir tarafıdır. İlkbahar ayında yapılan diyetler, hareket, spor veya salonlarda uygulatacağımız zayıflama yöntemlerinden maksimum fayda sağlamamızı sağlar.




İlkbahar ayı için öncelikle tavsiye edeceğim şey, hamam ve sauna ile kese yaptırmak, tüm vücudunuzun yenilenmesi ve cildin bariyerini yükseltecek skin booster bakımları, manikür-pedikür, saç kestirmek ve bakım yaptırmak, diş temizliği ve hatta check-up yaptırarak sağlık kontrolünden geçmek olacaktır.

İyi bir cilt ve vücut sağlığı için kan değerlerimizin iyi olması ve mineral ve vitamin eksikliğinin olmaması gereklidir. İçten dışa sağlıklı ve bakımlı olmak bunu gerektirir.


Sağlıklı, güzel, bronz tenli, pürüzsüz ve selülitsiz bir yaz dilerim.


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page