top of page
  • Tülin Kök

Klasik Cilt Bakımı Nedir, Neler Yapılır?

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2022

Klasik cilt bakım temizliği dediğimiz uygulama her salonun kullandığı profesyonel cilt bakım ürünlerine bağlı olarak değişebilir ama mantığı ve sıralaması aynıdır, uzman cilt analizi yaptıktan sonra cilde uygun temizleme ile cildi makyaj ve kirden arındırır.


Sonrasında peeling işlemi ile cildin üst tabakasını temizler bu tabaka ölü hücre tabakasıdır ve cildin geçirgenliği bu tabakanın inceliğine bağlıdır düzenli cilt bakımı yapmak bu tabakayı ince tutat buda daha sağlıklı canlı gözenekleri sıkı bir cilt görünümü kazandırır.



Peeling işleminden sonra cilt 10-15 dakika arası buharda bekletilir bu cildin yumuşamasını ısınmasını ve geçirgenliğini artırır gözenekleri açarak siyah nokta yada yağ butonlarının temizlemesini kolaylaştırır.

Buhar işleminden sonra cilde sıkma işlemi yapılır bunun için en doğal yöntem elle sıkmadır.

Metel uç dediğimiz komedon pres cilde zarar verir ve yara iz oluşumuna sebebiyet verir.

Siyah nokta temizliği alttan yuları doğru uygulanan bir tür basınç ve presle yapılır.


Eğer ciltte milyum dediğimiz beyaz yağ butonları var ise bunda steril iğne kullanılabilinir.

Sıkma işlemi bittiğinden sonra cilt uygun bir tonik ile silinir gözeneklerin kapanmasına destek olunur

Sonrasında cilde uygun bir serum uygulanır bir cildin buhardan sonra emilimi en yüksek olduğu zamandır..cildin ihtiyacı ne ise o uygulanır aynı serum yada destekleyici serumlar maskeden sonrada

Sürülür eğer özel bakım yapılacaksa cilde bu aşamada radyo frekans ultrasound galvanik akım yada led terapisi uygulanır.

Sonrasında cilte maske uygulanır 15-20 dakika beklenir ılık su ile temizlenir tekrar serum ve cilt bakım kremi yoğun olmak kaydıyla cilde masaj yaparak bakım bitirilir.

TÜLİN AKGÜL

130 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page