top of page
  • Tülin Kök

Evde Cilt Bakım Sıralaması

Evde Cilt bakımı yapmak istiyorsunuz ama nasıl ve ne sırayla yapacağınızı bilmiyorsanız gelin size anlatayım!


Öncelikle cildimiz temizliyoruz cilt tipinize göre kullanacağınız jel köpük ya da kullandığınız her ne varsa!


Temizleme: Gözlerinizdeki makyajın iyi çıktığına emin olun ve mutlaka su ile temizleyin her ne kadar yardımcı olarak sünger pamuk kullansanızda en son bitirişiniz su ile olsun ve durulayın.


Peeling: Evdeki bir çok malzemeden peeling yapabilirsiniz kahve telvesi, mısır unu, karbonat

Hatta kese bile bir tür peeling dir ve çok etkilidir kullanmanızı tavsiye ederim.

Peeling işlemindan sonra bol su ile yüzünüzü yıkadığınızda size tavsiyem bir el havlusu yada yüzünüze kullandığınız bir havlu ile cildinizi biraz sertçe kurulayın dairesel hareketlerle baskılı olsun bu cildinizi biraz kızarmasına sebep olacak ve peeling etkisini çoğaltarak eski derinin ciltten atılmasını cildin yenilenmesini destekler. Bu işlemden sonra cildiniz hafif kızarık temiz ve ölü deriden arınmış şekilde üzerine süreceğimiz her ürünü emme kapasitesi iyidir.



Maske işlemi cildinizi peeling den sonra sakinlemesini gözeneklerin kapanmasını ve cildin ihtiyacı olanı alt tabakaya ileterek kullanmasını sağlar.

Yani eğer colajen maske kullanmışsanız ya da nem maskesi cilt temiz ve geçirgenliği yüksek olduğu için alt tabaka tarafından emilir ve isleme alınır.


Peeling etkisiyle kızaran incelen deri sakinler gözenekler kapanır ve maske içeriğindeki aktifler cildin altına hapsolur. Kullandığınız maskeler en az 15 -20 dk ciltte kalmalı sonrasında ılık suyla çıkarın ve son yüzünüze çarptığınız suyu soğuk olabilir.


Serum bileşikleri cilt tarafından en hızla emilecek micro yapıdan bileşenlerdir ve içlerinde kremsi yapı bulundurmazlar... Serum ampul gibi ürünleri hep temiz yüzünüze uygulayın ..Eğer alltta krem sürerseniz serum cilt tarafından emilmez.


Nemlendirme son uygulamanız önce göz kremi sonra yüz kreminizle bitmeli

Kremi elinize alıp avucunuzda dağıtarak yüzünüze sürmeyin bu kremin en etkili kısmının avucunuzun içinde kalmasına sebep olur ve cilt yeteri kadar almaz hem de fazla krem kullanmamış olurunuz.

Küçük noktaları elin burun ve çenenize kondurarak sadece parmaklar uçlarınızla kremi yüzünüze dairesel hareketlerle yayın.

182 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page